bestaande_migratie_naar_praetoria-consultingMigratie bestaande site of niet?

Het komt regelmatig voor dat we de vraag krijgen om een bestaande site over te nemen, aan te passen, te herwerken. Elke vraag heeft een andere insteek. Een bestaande site over nemen bijvoorbeeld, dat kan enkel in beheer zijn. Maar ook de volledige verhuizing van de site naar onze eigen servers. Wij begeleiden elke stap, we leggen elke actie uit, die gebeuren moet. Over het algemeen is dit een eenvoudig proces, als we van bijvoorbeeld een WordPress installatie naar een WordPress installatie gaan. Of van een Joomla! naar een Joomla! Zo’n migratie wordt dan in een aantal dagen uitgevoerd.

Kleine aanpassingen

Een site aanpassen, dus content herwerken, redesignen kan uiteraard ook. Dit kan op verschillende manieren. Je wenst enkel kleine aanpassingen, bijvoorbeeld een blok, tekst, afbeeldingen, extra functionaliteit zoals een slider. Deze ingrepen zijn vaak minder zwaar dan een hele site restylen, opnieuw opzetten. Zodra we zo’n vraag binnenkrijgen gaan we samen kijken wat het beste past, en wat je wensen precies zijn.

Wat doen we niet?

Wat we zeker niet doen, is je het gevoel geven dat je huidige site op niets trekt, of te wel, dat we je proberen te dwingen naar een hele nieuwe site over te stappen. Vaak zit er veel werk in, of is er toch veel voor betaald. We doen dan ons uiterste best om samen tot de beste oplossing te komen. Als je een bestaande site hebt dan is het vaak onzinnig om die weg te gooien en maar helemaal opnieuw te beginnen.

We zijn wel eerlijk in ons advies. Het komt ook voor dat een vriend, neef, nicht de site gemaakt heeft. Daar is helemaal niets mis mee. Zodra we zaken vinden die beter kunnen, of geoptimaliseerd kunnen worden ten behoeve van zoekresultaten, of ranking in Google, dan zullen we dit advies geven. Met dit advies kunnen we dan samen zorg dragen dat je eigen website dat pareltje op het internet wordt.

Drop ons eens een mailtje op onze Contact pagina, of tag ons op Facebook