Goede relevante inhoud

Je website moet inhoudelijk kloppen. De tekst en inhoud moeten relevant en van goede kwaliteit zijn. Het “gevonden” worden door zoekmachines is een hele kunst op zich. Eén van de mogelijkheden om dit te bereiken is om per onderwerp van de website een aparte pagina te maken. Dit heet “zoekmachine optimalisatie” of een veel gebruikte term is “Search Engine Optimization” (SEO).

Er zijn een aantal punten waar goed op gelet moet worden:

  • Pagina Titel: Als het mogelijk is, verwerk dan de belangrijkste zoekterm in de paginatitel.
  • Pagina titel (meta tag): De titeltekst die in de bovenkant van de browser getoond wordt. Hier kunnen meerdere termen in verwerkt worden.
  • Pagina omschrijving (meta tag): Waar gaat de pagina over. Een korte krachtige omschrijving over de inhoud van de pagina.
  • Zoekmachine vriendelijke URL’s: De zoekwoorden moeten terugkomen in de URL’s. Dit vergemakkelijkt het indexeren door zoekmachines.

Tekst:

Belangrijk om te weten is dat bijvoorbeeld Google ook een percentage hanteert om spam te identificeren. Het zoekwoord mag niet meer dan 4% voorkomen op de pagina. Verder is het belangrijk om de titel van de pagina, de titels van de tekstblokken en de combinatie van woorden juist te zetten. Spring bewust om met het gebruik van zoekwoorden. Want je blog schrijf je voor je bezoekers, en als men afhaakt omdat je blog op spam lijkt leest dit niet prettig.

Voorbeeld

Neem nu onze website. Praetoria-Consulting is gespecialiseerd in IT & Web-consulting. Maar ook in security oplossingen. Daarnaast bouwen we websites. We vertellen heel graag dat we dat allemaal doen, en het liefste op 1 pagina. De laatste trend in webdesign is zogenaamde “one-pagers”. Alles op 1 pagina. Dit kan perfect, maar dan moeten de blokken goed aangegeven zijn. De indexering door zoekmachines loopt het meest optimaal als er meerdere pagina’s zijn.

Praetoria-Consulting bestaat uit

  • Home: Wat doen we precies, beknopte tekst, gescheiden in tekstblokken
  • Webdesign: Welke technieken gebruiken we, en wat hebben we al gebouwd
  • IT-Consulting: Wat kunnen voor u doen, wat is IT-Consulting
  • Security Consulting: Hoe kunnen we uw bedrijf, en uw digitale omgeving het best beveiligen
  • Contact: Standaard contact-pagina.

Het menu geeft direct weer welke disciplines Praetoria-Consulting te bieden heeft. De kans dat de zoekterm webdesign in verband wordt gebracht met onze website is bijzonder klein. Er is namelijk extreem veel concurrentie. Maar een voorbeeld van een zoekwoord is, webdesign en consulting, of Praetoria-Consulting Tongeren. Dit soort combinaties kunnen goed verwerkt worden in de tekstblokken of titels van pagina’s.

Webmaster hulpprogramma Google

Google heeft een webmaster hulp programma. Om gebruik te kunnen maken van dit hulpprogramma heb je wel een Google account nodig, of een e-mailadres dat aan Google gelinkt is. Het aanmelden voor het hulpprogramma kan via deze link: https://accounts.google.com/signup?hl=nl

Hoe wordt mijn site gevonden?

Het webmasterhulpprogramma biedt de mogelijkheid om te bekijken hoe vaak je zichtbaar bent geweest in de resultaten, hoe vaak er is doorgeklikt en welke “contentzoekwoorden” volgens Google bij je passen. Klopt dit? Herken je je website hierin of is het onvolledig en dus raadzaam om aanpassingen te doen?

Linkprofiel: Op welke andere websites ben ik zichtbaar en op welk onderwerp?

Met het webmasterhulpprogramma kun je ook je “linkprofiel” bekijken. Je linkprofiel laat zien hoeveel andere sites een link naar jouw website hebben en naar welke pagina het meest gelinkt wordt (uw inhoud met de meeste links). Interessant om te weten. Wat is het onderwerp van de pagina waar het meest op gelinkt wordt?

Verwijzingen door andere sites dragen ook bij aan je vindbaarheid en bepalen deels je positie.

Maar, als je site nog maar net aangemeld is, kan het even duren voordat Google de resultaten weergeeft. Google hanteert vaak minstens 24 uur voordat er veranderingen worden doorgevoerd.

Sitemap XML :

Een sitemap is een soort navigatiehulp voor Google, met daarin de links naar alle pagina`s van je website. Je laat Google eigenlijk weten waar naar gekeken kan worden voor het indexeren van je site. Kijk onder de button “crawlen->sitemaps” in het webmasterhulpprogramma om te zien of Google je map heeft gevonden en of de juiste informatie te zien is. Indien dit niet het geval is kun je je sitemap hier toevoegen. Niet elke website maakt automatisch een sitemap aan. Praetoria-Consulting zorgt ervoor dat dit wel uitgevoerd wordt, zodat je sneller gevonden wordt.

Heel belangrijk is Social Media integratie

Koppelingen van en naar je website zijn zeer belangrijk. Mensen delen graag informatie, dus Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+ zijn bekende voorbeelden. Plaats berichten op social media, informeer mensen over je activiteiten, blog, breng nieuws, promoot je website om de vindbaarheid te vergroten. Maar heel specifieke doelgroepen zijn ook door middel van social media aan te spreken.

NIEUWS NIEUWS NIEUWS

Zoekmachines, search-engines zijn dol op nieuws en websites die regelmatig nieuws publiceren krijgen vaak sneller een hoge ranking. Probeer minstens één keer per week een nieuwsbericht op je site te plaatsen. De search-engines en crawlers vinden dit bericht en ranken dit een stuk hoger. Bij elke website die wij bouwen kan een blog-mogelijkheid of een nieuws-mogelijkheid worden ingebouwd.