België stijgt wel in de cybersecurity index

Volgens de Global Cybersecurity Index scoort België niet zo heel goed (plaats 29) op cybersecurity. Het beste land is Singapore. De stadstaat heeft last van de minste “lekken” in de cybersecurity. Het rapport is een korte tijd geleden uitgebracht.

In dit rapport werden 194 landen beoordeeld op de security en in volgorde gezet. Er werd onder andere gekeken naar de juridische aanpak, het aantal organisaties die zich gespecialiseerd hebben in security en hoe er nationaal omgegaan wordt met security.

Nederland eindigt op de 17e plaats, Frankrijk op de 8ste plaats. De ITU haalt ook het volgende aan:

Welvaart voedt cybermisdaad, maar het zorgt niet automatisch voor beveiliging

België is wel behoorlijk gestegen in de ranking, want twee jaar geleden stonden we op de 47ste plaats. Maar alsnog blijkt dat men zich niet goed genoeg bewust (awareness) is van de gevaren, en is er ook niet genoeg kennis en mankracht om alle problemen aan te pakken. 

Praetoria-Consulting geeft ook Awareness trainingen

De consultants van Praetoria-Consulting kunnen ook bij u een training verzorgen. We kunnen onder andere met u samen uw Cyber risico profiel opstellen. Op basis hiervan kan er een gerichte training gegeven worden. Ook kunnen we een training verzorgen over zogenaamde CFO-fraude (Whaling). Het trainen van de mensen om phishing en spear-phishing tegen te gaan.

Samen met u kijken we naar uw financiële processen, om na te gaan of er kans bestaat op ongeautoriseerde betalingen uit te voeren. We trainen u in het opnieuw bekijken van al uw processen, en gaandeweg leren we u de basis van cybersecurity. 

Kosten en baten

Vaak zijn de kosten van zo’n training minimaal (zo ook bij ons). We maken een offerte op maat, naargelang uw behoefte. Maar de baten zijn legio. U ontvangt een training, u beschermt uzelf en uw bedrijf. Verminderde kans op imagoschade, en fraudeonderzoeken. Kortom, de minimale inspanning zorgt voor een hoop rust.

 

logo_bannerWist u trouwens dat ons logo, een schild in zich heeft, dit schild staat voor onze kennis en expertise op het gebied van cybersecurity.

Wilt u een vrijblijvend gesprek? Bel ons dan gerust, of stuur ons een e-mail!