Design-Block

Wij, bij Praetoria-Consulting concentreren ons op een niche in de markt. Nu vinden wij dit natuurlijk geen niche, maar websites ontwerpen, en e-commerce integraties voor KMO’s wordt door de “grote jongens” als een niche gezien. Ook wij hebben soms een “rustige” periode. Gelukkig hebben we die niet al te vaak, maar ze komen voor, echt! Omdat we ons op een aantal zaken concentreren (websites, e-commerce, integraties, software-ontwikkeling) kan het zijn dat we toch we af en toe een “Design-Block” hebben. Schrijvers hebben een schrijvers-blokkade, of in het Engels een writers-block. Het komt voor dat wij dit dus met Design hebben.

De meest Flashy oplossing…

is toch ook niet altijd de beste, of de mooiste. We maken websites die soms helemaal niet flashy moeten zijn. Een rustige en kalme website bereikt vaak veel meer. Zeer opvallende kleuren, banners, sliders, veel foto’s, weinig foto’s…soms raken we er ook niet uit. Het komt ook voor tijdens het ontwerp-proces dat de kleuren in een sessie wel 6 keer wisselen.

Rijpen

Het komt ook voor dat een idee moet rijpen, moet groeien. Soms moet je een stap terug doen, om er van een afstand naar te kijken. Maar, laat vooral andere mensen eens naar je idee kijken. En accepteer feedback (kritiek is zo 2015). Wij, bij Praetoria-Consulting, doen dat ook. We bekijken elkaars werk, we stellen vragen, we geven gevraagd en ongevraagd feedback.

Ideeënloos

Maar wat nu als we geen ideeën hebben? Dan duiken we het grote internet op, en goh, wat vinden we daar veel. We maken bijvoorbeeld gebruik van Pinterest. Op Pinterest kun je allerlei ideeën opdoen van en over ontwerpen. Een enorme bron van inspiratie. Ook om je heen kijken en luisteren helpt enorm. Hoe ontwerpen mensen dingen, en waarom, en is het handig, en wat heb ik daar aan? Ideeënloos….never!

Design en klanten

Een mooi spanningsveld. Sommige klanten weten precies wat ze willen. Welke stijl, welke kleuren, het MOET op deze manier. De kunst is om dat dan inderdaad uit te voeren. Maar met een twist. De eigen inbreng, plaatsing van kleuren, knoppen, banners etc is erg belangrijk. En samen komen we tot een mooi, passend en eigen ontwerp. Wil je ook eens met ons samenzitten om je ideeën uit je hoofd en op “papier” te zetten? Gewoon doen!