vogelwerkgroepVogelwerkgroep Fruitstreek

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan een nieuwe website voor de Vogelwerkgroep Fruitstreek. De oude website was lastig te onderhouden, en toe aan een algehele make-over. De Vogelwerkgroep heeft Praetoria-Consulting gevraagd om eens een vrijblijvende babbel te komen doen. Tijdens het gesprek met de verantwoordelijken bleek er al duidelijk een bepaald beeld te bestaan over hoe de website eruit diende te zien.

Na een goede brainstormsessie zijn we op kantoor aan de ‘tekentafel’ gaan zitten om het voorstel uit te werken. Dit voorstel is vlot uitgewerkt en opgestuurd naar de Vogelwerkgroep. Het bleek al snel dat de goede weg ingeslagen was, en de ‘go’ tot het bouwen van de website volgde.

De Vogelwerkgroep Fruitstreek is een werkgroep behorend bij Natuurpunt. Zij spotten vogels, melden dit op waarnemingen.be en hebben een grote enthousiaste achterban. Naast het spotten van vogels verzorgen zij ook informatieavonden voor beginnende spotters, samenkomsten, wandelingen en zelfs internationale uitstappen. Tevens hebben zij een aantal vogelspotgebieden beschreven waar verschillende vogels te zien zijn. Dit is allemaal vrijwilligerswerk.

De website diende al deze elementen samen te brengen in een heldere en duidelijke opzet. Wat zeer belangrijk is, is dat de leden de website zelf kunnen bijhouden, onderhouden en voorzien de nodige inhoud. We zijn dan ook trots op de ontstane combinatie van kleuren, inhoud en moderne ‘look-and-feel’.

Thema rond ‘groen’

De website is voornamelijk wit met frisgroene tinten. Er is een bescheiden banner gebruikt om de aandacht te vestigen op gebeurtenissen of bijzondere waarnemingen. Daarnaast is er een directe link met waarnemingen.be vanaf de website.

 

 

De Vogelwerkgroep Fruitstreek is een actieve groep vrijwilligers, dus er is ook gekozen voor een eenvoudige kalender die de bijeenkomsten kan tonen. Deze kan in maandoverzicht, of een eenvoudige lijst getoond worden. Wat een handige ‘feature’ is, is dat bezoekers deze kunnen openen en de afspraken opslaan in een eigen agenda.

Het is een uitgebreide website geworden met beschrijvingen van waarnemingen, samenkomsten, gebieden, het bestuur en dergelijke.

 

Managed Hosting en e-mail

De Vogelwerkgroep zocht echt een partner, een partner om ontzorgt te worden. Zij hebben dus gekozen voor de Managed Hosting oplossing die rust biedt. Eén aanspreekpartner voor alles, de hosting, de e-mail, domeinregistratie, een ‘alles-onder-één-dak’ oplossing dus. Praetoria-Consulting heeft met veel plezier de website gebouwd en hoopt op een langdurig partnerschap.

Een blik werpen? www.vogelwerkgroepfruitstreek.be