SSL-Certificaten

ssl-encryption

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer en zorgt ervoor dat data tussen de website en de bezoeker niet leesbaar is voor anderen. Specifiek de vertrouwelijke informatie die klanten naar een website sturen (gebruikersnamen, wachtwoorden, persoonsgegevens of betaalinformatie) kan onderschept of gestolen worden. SSL geeft je website een identiteit.

Praetoria_SSL

Hoe werken certificaten?

hoe-werkt-ssl

De data die van de website naar de bezoeker wordt verstuurd en de data die de andere kant op verstuurd wordt, wordt gecodeerd via het zogenaamde SSL-protocol. De sleutel tot het lezen van deze code wordt verstuurd van de server van de website naar de computer van de bezoeker zodra deze twee contact maken. De informatie die vanaf dan heen en weer wordt verstuurd, kan middels de versleuteling (encryptie) alleen worden gedecodeerd door deze twee partijen en niet door een derde.

De voordelen van ssl certificaten

  • De data die tussen tussen de website en de bezoeker wordt verzonden is goed beschermd en kan niet gelezen worden door derden.
  • Geen browser waarschuwingen meer bij klanten i.v.m. niet vertrouwd certificaat.
  • Beveiliging zichtbaar voor klanten door groene adresbalk (alleen bij EV-certificaat), de ‘s’ achter http, het slotje in de browser en het logo van het certificaat.
  • Creëert vertrouwen bij klanten: de website is betrouwbaar en de gegevens van de bezoeker worden beschermd.
  • Vertrouwen resulteert in meer verkeer en transacties op de website. Onderzoeken hebben aangetoond dat de aanschaf van een SSL-certificaat kan leiden tot 5% of meer omzetverhoging. Een SSL-certificaat kan dus ook worden ingezet als marketinginstrument, want meer website bezoekers zorgt voor meer transacties en klanten die terugkeren. Dit resulteert in een sterkere merknaam en maakt de investering dus zeker de moeite waard!

Praetoria-Consulting is een officiële reseller van SSL-certificaten. Wij kunnen u tegen zeer geringe kost een SSL-certificaat bezorgen. Tevens kunnen wij u helpen bij het installeren van de SSL-certificaten. Er zijn al certificaten beschikbaar vanaf €15 per jaar.

Vraag uw certificaat nu aan!

Kijk eens naar de volgende voorbeelden:

of 

 

ssl_partners