Content marketing is belangrijk, dit hoor je steeds vaker. Content marketing wordt ook wel het nieuwe “SEO” genoemd. Wil je meer weten over “SEO”? Lees dan eens onze andere artikel: “Beter online gevonden worden“. Op een website is er doorgaans meer ruimte voor een blog (zoals op onze site). Maar in je webshop lijkt vaak minder “ruimte” te zijn voor het plaatsen van extra content. Praetoria-Consulting kan je helpen je webwinkel te koppelen aan je blog. Maar wat zijn nu de voordelen van een webshop blog, en waar moet je eigenlijk op letten?

Waarom zou je een blog aan je webshop koppelen? 

  • Een standaard webshop biedt weinig ruimte om zomaar content neer te zetten, maar het kan vrij eenvoudig.
  • Zoals in het voorgaande artikel: “Beter online gevonden worden” halen we aan dat Google het heerlijk vindt om nieuwe content te indexeren.
  • Op zo’n blog kun je hele goede “linkbare” content kwijt. Denk aan artikel specificaties, of het gebruik van een bepaald product.
  • Een weblog (Blog) kom je “persoonlijk” in contact met je bezoekers. Met de juiste content kun je je onderscheiden van concurrentie. Maar ook kun je de beheersing van je vakgebied tonen aan klanten.
  • Maar bezoekers kunnen vaak ook reageren op artikels. Op deze wijze kan er een dialoog ontstaan met je bezoekers, en ben je niet zomaar een anonieme eigenaar van een webwinkel.

Waar je blog plaatsen?

Wij kunnen je helpen met het aanmaken van een blog-locatie. Er zijn eigenlijk drie opties:

  1. Op een apart domein: www.praetoria-consulting-blog.be
  2. Op een subdomein: mijnblog.praetoria-consulting.be
  3. In een submap van het hoofddomein: http://www.praetoria-consulting.be/category/blog/

De meest ideale situatie kies je voor optie drie. Dus het plaatsen van je blog op het hoofddomein. Dit komt dan ten goede van de linkwaarde die Google dan toekent. Deze domeinnaam of url is vaak al geïndexeerd door Google. En als er bezoekers zijn die dan ook weer links plaatsen in eventuele reacties is dat nog beter.

De websites die wij bouwen in WordPress of Joomla! hebben standaard al blog-functies. Deze kunnen we eenvoudig integreren met de bestaande website. Wil je meer informatie over het starten van een blog op je website, contacteer ons dan gerust!