WebDesign en meer

We laten u graag kennis maken met ons werk. Beelden zeggen meer dan woorden. Wij bouwen voornamelijk betaalbare websites voor KMO’s. 

Open en transparant zijn is een troef. Bekijk wat anderen over ons zeggen: Trustpilot

Hieronder een impressie van de sites die wij gebouwd hebben.

Waar we echt goed in zijn

Praetoria-Consulting bouwt uw website helemaal naar uw wens. Uw stijl, uw identiteit. Kunnen we u ook helpen met het volgende?

Branding

We werken samen met grafisch ontwerpers die echte specialisten zijn in ontwerp en branding.

Web Design

Wij zijn WordPress specialisten, en gebruiken alle tools. We bouwen uw website volledig op maat.

Search Engine Optimalisatie

We ondersteunen u bij SEO, de juiste keywords, meta-informatie en zoektermen. 

Waar we echt trots op zijn

Hieronder een korte impressie van sites die we gebouwd hebben. 

project-cijferz

Cijferz Accountants

Cijferz Accountants is wederom een mooi voorbeeld van de designtalenten van Marnie. Deze website is visueel heel sterk opgezet, open en transparant.

Veel foto’s, veel afbeeldingen, en een subtiele beweging die het geheel afmaken.

Het is een paretlje van een site. Custom gebouwd op het Divi-framework.

Anders Organiseren

Het design, ontwerp dus, is gemaakt door Marnie. En Marnie, zoals sommigen ondertussen weten is een fantastische designster die hele mooie dingen maakt. Zoals ook deze website. Samen met Anders Organiseren is er een prachtig resultaat neergezet. Zodra de schetsen en designs er zijn ontvangen wij ze. En dan is het een kwestie van dit zo zorgvuldig als mogelijk nabouwen.

Het ontwerp op papier / PDF wordt nagebouwd op de website. Sommige onderdelen van een ontwerp maken het af en toe zeer uitdagend. Over het algemeen werkt het ontwerp perfect op een normaal beeldscherm. Dan schaalt de website supermooi. De lastigheid zit hem in de details met het laten schalen naar de mobiele varianten zoals een tablet of gsm.

Wil je ook zo’n ‘stunning’ & ‘one-off’ ontwerp? Dat kan! Check de website van Marnie zeker: MaanZ of contacteer ons!

Atelier Nassér

Een prachtig atelier, een prachtig bedrijf MOET een mooie website hebben. De ervaring die je als klant ontvangt wilden we doortrekken naar de website.

De website is geheel op maat gemaakt, elk blok, elke afbeelding, kleuren en ontwerp. De duidelijke CTA, Call To Action verleid de bezoekers om direct een afspraak te boeken.

De gebruikte kleuren in het atelier komen ook terug op de website. Er is met zeer veel plezier gewerkt met het team van Atelier Nassér, en we hopen dat de bezoekers de site even mooi vinden als het salon.

 

Wijscoaching

 Vanuit liefde voor leren en alles wat met onderwijs te maken heeft coach en traint Corien professionals in het onderwijs. Haar ‘roots’ liggen in het voortgezet onderwijs maar alle organisaties waar leren centraal staat hebben haar interesse. Het is haar missie om docenten en teams vol vertrouwen in zichzelf en elkaar zo goed mogelijk te laten aansluiten bij hun (steeds veranderende) doelgroep.

De website is ontworpen door Marnie, onze eigen designster. Een retrolook uit de jaren ’20 brengen frisse tinten op je scherm. Een vlakke menustructuur geeft rust en een to-the-point gevoel. Volledig custom opgebouwd met onze framework, en geoptimaliseerd voor Desktop, Mobiel en Tablet.

 

Studio 508

Onze studio staat garant voor 100% muziekplezier: 25 m² opnameruimte, 25 m² controlekamer en een ontspanningsruimte met zithoek, overvolle frigo, koffie, WiFi, magazines, …

Volledig opgebouwd als unieke “onepager” . De visie achter deze website is: “Eenvoudig, geen overtollige zaken”. Het is een mooi, rustig, overzichtelijk ontwerp geworden. Er zitten enkele Parallax effecten in, en geheel onderaan het contactformulier. Integratie met Social Media is uiteraard voorzien.

 

AdminRa

Er was een heldere visie, met welke kleuren er gewerkt diende te worden, en er was een duidelijke blijk voor eenvoud. Een eenvoudige en overzichtelijke site, zonder poespas, duidelijke teksten, en heldere uitleg over wat het bedrijf doet.

Er is dan ook gekozen voor een mooie opzet met lichte kleuren, overzichtelijke vlakken, en duidelijke blokken op de website. Weinig afleiding zorgt ervoor dat de bezoeker de informatie vindt die hij of zij nodig heeft.

Stierman Plafond Systemen

Plafond- en systeemwanden zijn vaak wit, en zo’n installatie geeft dan direct een fris gevoel. Dat gevoel hebben we proberen terug te laten komen op de website. Een frisse website, met heldere kleuren. Overzichtelijke iconen, en een eenvoudig menu.

Een belangrijk onderdeel op de website zijn de projecten. En vooral het fotomateriaal over deze projecten. Er is dan ook een onderdeel speciaal ingericht om de foto’s te laten zien. Bezoekers en potentiële klanten willen natuurlijk graag weten hoe het eindproduct er uit zal zien. Dit onderdeel van de website is dan ook zeer belangrijk.

Kortom, weer een resultaat waar we trots op zijn met opnieuw een tevreden klant!

Wil je ook zo'n website?

Vogelwerkgroep Fruitstreek

De website is voornamelijk wit met frisgroene tinten. Er is een bescheiden banner gebruikt om de aandacht te vestigen op gebeurtenissen of bijzondere waarnemingen. Daarnaast is er een directe link met waarnemingen.be vanaf de website.

De Vogelwerkgroep Fruitstreek is een werkgroep behorend bij Natuurpunt. Zij spotten vogels, melden dit op waarnemingen.be en hebben een grote enthousiaste achterban. Naast het spotten van vogels verzorgen zij ook informatieavonden voor beginnende spotters, samenkomsten, wandelingen en zelfs internationale uitstappen. Tevens hebben zij een aantal vogelspotgebieden beschreven waar verschillende vogels te zien zijn. Dit is allemaal vrijwilligerswerk.

Feniks Accountants

Het is een volledige custom website, op maat gemaakt, met speciaal design. Het is een one-off ontwerp. Het eindresultaat mag dan ook absoluut gezien worden. Eigen foto’s, eigen ontworpen sliders, eigen ontworpen modules brengen de elementen tot een geheel.

Praetoria-Consulting heeft dit project zeker niet alleen gebouwd. We hebben dat samen met Kristel van Spectra (www.spectra.rocks) en Marnie van MaanZ (www.maanz.nl) en Sara van Bloggr (www.bloggr.be) gebouwd. Kristel heeft de strategische visie onder handen genomen, Marnie het grafische design, Sara de teksten en Praetoria-Consulting heeft de website gebouwd.

Dit alles gaat natuurlijk niet zonder afspraken of duidelijke communicatie! Er is avonden geploeterd om alles op elkaar af te stemmen. Maar dit alles is ongelooflijk goed verlopen.

Event Website

De aanmeldingssite voor het Event van Feniks. Ontworpen MaanZ en hosted en gebouwd door ons. Dit is een tijdelijke site, puur voor aanmeldingen van het Event

Geheel custom, op maat van en voor Feniks Accountants.

Engy-Consulting

De website is een mooie en rustige site geworden. Grote witte vlakken, een makkelijk leesbaar lettertype, en een duidelijke boodschap voor de bezoeker. De Call To Action knoppen zijn subtiel en uiteraard makkelijk te vinden, te herkennen en op te klikken. Uiteraard verwijzen we je graag door naar: www.engy-consulting.be

Voor elke thema is een aparte pagina gemaakt. Hierbij wordt alle informatie op een beknopte en eenvoudige manier voorgesteld. Geen ellenlange pagina’s met wetgeving en regels en onduidelijke zinnen. Uw onderwerp opzoeken, lezen, en contact opnemen.

Koninklijke Tongerse Lijnvissers

De site heeft een snel, herkenbaar en makkelijk te navigeren thema. De gebruikte hoofdkleuren zijn donker, zwart met toetsen van groen. De Koninklijke Tongerse Lijnvissers website gaat alle wedstrijden, reglementen en algemene informatie bevatten van en voor alle visliefhebbers in en rond Tongeren. Er is een makkelijke contactpagina voorzien, dus mocht u vragen hebben over de vissport, of vissen in en rond Tongeren dan is deze website het adres.

De website is opgebouwd uit een custom thema speciaal aangepast voor de vissport. Er is een dynamische banner, contactpagina en wedstrijdpagina. De eigen webbeheerder zal de website verder uitbouwen en onderhouden. Uiteraard ondersteunt door de Managed Hosting oplossing van Praetoria-Consulting.

Red Baron Garage

Bij Red Baron Garage bent u aan het juiste adres voor uw oldtimer. zij voeren alle herstellingen, onderhoud en reparaties uit. Maar ook motorrevisies, versnellingsbakken, plaatwerk, gedeeltelijke of gehele restauratie. Kortom, heeft u vragen over of problemen met uw oldtimer? Dan is er maar één adres! Red Baron Garage

De website is een custom WordPress, met een mooi automotive thema. Het design is strak, met mooie “klassieke” elementen. Ook het logo is geheel custom ontworpen door Praetoria-Consulting.

Ik wil ook zo'n website

Antiekmarkt Tongeren

De bedoeling van de website is bezoekers te informeren over de Antiekmarkt. Niet alleen de Tongerse bezoekers uiteraard, maar ook de internationale bezoekers. De website is gebouwd in WordPress. Met een gecombineerde presentatie pagina en berichten. Er is een samenvoeging van verschillende elementen op de homepagina. Zo zien we een header en slider element, een welkomstbericht, mogelijkheid tot adverteren en een blogsectie.

We zien direct dat de website in twee talen opgebouwd is. De bedoeling is om er in de toekomst nog een derde en mogelijk vierde taal bij te voegen. De talen die er nog bij moeten komen zijn Frans en Duits. Maar, zoals de titel van de blog al aangeeft, deze site is Work in Progress. Er staan nog veel onderdelen in “bouw”.

Maar er is ook een advertentie mogelijkheid. Er kunnen “blokjes” gehuurd worden op de homepagina, en in een later stadium zal er ook een speciale sectie komen waarop geadverteerd kan worden.

ITeas Software Development

ITeas is de Software Developer van Centuria Software. De website van ITeas heeft dan ook als “blauwdruk” dienst gedaan voor de website van Centuria Software.

De website volgt de designtaal van ITeas, strak, elegant en snel. Natuurlijk is de website “mobiel” responsive.

Het is een mooi, licht thema, met veel symboliek. De websites zullen in de loop van de tijd vanzelf uitgebreid worden.

Centuria Software

De website van Centuria Software is een strakke en elegante website opgebouwd in WordPress. Centuria Software is facturatie en verkoopadministratie software.

De website is opgebouwd met een aantal custom elementen, zoals een Online Handleiding en een Online Support onderdeel. De wens van de software engineers was erg duidelijk, enkel klanten van Centuria moeten kunnen inloggen en gebruik kunnen maken van de extra onderdelen van de website.

Uiteraard is de website ook mobiel-vriendelijk opgezet. Dus op welk platform u de site bezoekt, deze is goed leesbaar.

Tegelplus BVBA

Op zoek naar de beste wand en vloertegel? Dan bent u bij Tegelplus te Limburg op de juiste plek.

Deze website is gemaakt in WordPress. Ook hier draait een catalogus module van WooCommerce. Een mooi strak ontwerp, mooie foto’s en strakke layout maken het geheel af.

Sonnie Dierenspeciaalzaak

Sonnie heeft werkelijk alles in huis voor de dierenliefhebber. Van het kleinste drinkbakje tot het grootste slaaphok. U bent hier welkom als particulier, maar ook als handelaar. Want we hebben altijd een flinke voorraad. Zo hoeft u dus nooit te wachten op uw spullen. En uw geliefde huisdieren zijn u ook dankbaar!

Sonnie.be is een WordPress met WooCommerce website. Daarnaast draait er een custom kassa en stockbeheersysteem.

De winkel is nog volop in opbouw.

Essa Invest

Architectuur van onze appartementen

Het ontwerp van Residentie Saré, heeft een moderne uitstraling door haar strakke look en afwerking in materialen van de laatste trend; Alle 9 appartementen zijn gemiddeld 100 m² groot en ieder appartement krijgt een ondergrondse garageplaats en een kelderberging toegewezen;

De Residentie Saré wordt voorzien van een personenlift en een goederenlift om naar de kelder te kunnen.

Essa Invest is een snelle en overzichtelijke website ten behoeve van het bouwen en verkopen van appartementen. Er is een speciale slider en interactieve boxen die meer inzicht geven over de appartementen.

Het gebruikte Content Management Systeem is WordPress.

Mama Doebie

Mama Doebie maakt gepersonaliseerde juweeltjes zoals halskettingen, armbanden, sleutelhangers, oorbellen, … U kiest de kleurtjes en accessoires, bezorgt ons de te gebruiken foto’s (indien van toepassing) en wij maken uw sieraden helemaal zoals u het wenst!

Deze website is volledig ontworpen rond e-commerce. Het is een shop die licht en luchtig aanvoelt. Het gebruikte CMS is WordPress.

Ook is er een PayPal integratie.

Jorge's Barbershop

Bij Jorge’s Premium Barbershop kan je terecht voor de “classic haircuts from the old days”, maar natuurlijk ook voor een gewoon strak kapsel! Wil je nu een klassieke Pompadour net zoals Elvis, of liever een Scumbag Bougie met de strakke zijlijn…hier kan het. Wij zorgen ervoor dat er geen haartje uitsteekt.

Dit is een custom build. Het gebruikte CMS is WordPress in combinatie met WooCommerce. Daarnaast is er een interactieve boekingmodule opgezet. Er is volledige integratie via Blogging naar Facebook.

De Kevie

De Kevie, een kloppend hart in het Park van de Oostelijke Jeker, omhelst een bont conglomeraat van verlaten vochtige hooilanden, naadloos overgaand in vegetatierijke moerassen en rivierbegeleidende valleibossen. Doorheen deze uniek interagerende legpuzzel etsen dichte houtkanten, eeuwenoude knotwilgen en glasheldere poeltjes en slootjes hun eigen verhaal.

De Kevie is een interactieve website, er is een medewerkers omgeving, Facebook en Youtube kanalen.

De website is volledig custom gemaakt in Joomla!

Maar ook e-commerce

Ondersteuning nodig bij uw e-commerce project? Artikelen, verkopen, winkelmandjes, betaalopties. Er komt heel wat bij kijken. Onze uitgebreide kennis van e-commerce komt zeker van pas.

E-commerce | Webwinkel

Verzorging van de complete installatie en configuratie. Opzetten van alle processen.

Online betalingen

Integratie met betaaldiensten (payment providers). Beveiligde online transacties.

~
SSL

Betalingen moeten veilig uitgevoerd kunnen worden. Praetoria-Consulting voorziet elke website of e-commerce project van SSL.

Zullen we samenwerken?

Wij werken graag met u samen! Klein project, groot project of enkel ondersteuning nodig? Aarzel niet om ons een bericht te sturen.