In de voorgaande blogposts “Websites voor KMO’s” en “Beter online gevonden worden” hebben we het gehad over een website, en indexatie en nog meer lastige termen. We hebben uitgelegd wat wij doen, en wat wij Praetoria-Consulting voor u en uw bedrijf kunnen betekenen. Waar we het niet over gehad hebben is, “Hoe begin ik nu aan een website?”.

U heeft besloten om te investeren in een website. En hopelijk natuurlijk bij ons. Maar hoe begin je nu aan zoiets. Iedereen heeft wel idee├źn, sommige goed, sommige minder goed. Er zijn een aantal voorwaarden voor er gestart kan worden met het bouwen van een website. Deze voorwaarden zijn vrij eenvoudig, en simpel om te realiseren.

  • Domeinnaam van uw bedrijf. Dit moet vastgelegd zijn. Een domeinnaam is de naam die gebruikt wordt om in de url-balk in te typen. Zoals www.praetoria-consulting.be;
  • Een hostingpakket. Dit is een pakket met een contract om de site onder te brengen en bereikbaar te maken.

Uiteraard kunnen wij hierbij ondersteunen, en alle aanvragen voor u doen. Ook kunnen wij de hosting verzorgen. Maar wenst u een andere hosting-partij dan is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Zodra de bovenstaande zaken in orde zijn, gaan we samen aan tafel zetten. We stellen samen vast, wat u wilt, welk “bericht” of “statement” u wilt uitsturen / maken. Op basis hiervan maken we enkele schetsen en gaan wij aan de gang voor u. Natuurlijk houden we u op de hoogte van de voortgang. U heeft volledige inspraak in het ontwerp, zolang het maar “te bouwen” is door ons.

Zodra de techniek goed staat, en u bent tevreden, gaan we over tot publicatie van de website. Maar dan volgen natuurlijk nog een aantal acties om er voor te zorgen dat de site vindbaar is, en ook het effect gaat hebben wat u voor ogen had. Duurt dit allemaal erg lang? Nee hoor, binnen een aantal dagen heeft u een eigen website, die door ons onderhouden kan worden, of door u zelf.

Contacteer ons gerust, geheel vrijblijvend, voor een gesprek.