Waarom

“Waarom zouden we een website nodig hebben? We zijn een kleine KMO, dat is toch weggegooid geld?”

Tegenwoordig is het “online” zijn 24/7. Bijna iedereen heeft een smartphone, tablet, laptop of zit gewoon thuis, of op het werk, op het internet. Het gebruik van het internet is volledig in ons leven doorgedrongen. Erg veel mensen grijpen naar de smartphone als er iets opgezocht moet worden, reviews bekeken moeten worden, of gewoon de zichtbaarheid van een bedrijf bekeken moet worden.

Stel, je hebt een bedrijf wat zich toegelegd heeft op de verkoop van bepaalde goederen. Zeg in dit geval vloer, – of wandtegels. De keuze was vroeger al enorm qua aanbod en dit is alleen maar toegenomen. Maar de mogelijkheden van de huidige generatie surfers zijn onbeperkt. Het is niet alleen maar meer of je de goedkoopste bent. Nazorg, advies en garanties zijn doorslaggevende zaken voor een potentiële klant. Een zoekopdracht wordt ingegeven, vaak met een plaats erbij. Dan is het toch geweldig dat jouw website vermeld wordt binnen de zoekresultaten? Openingstijden, website, sociale media allemaal even belangrijk. Maar ook “wat zeggen andere mensen over dit bedrijf?”. Reviews zorgen vaak voor een extra doorslaggevende factor om dan toch naar een dergelijk bedrijf toe te rijden. Maar vergeet zeker de communicatie niet! Als mogelijke klanten een e-mail sturen, en ze moeten meerdere dagen wachten op een antwoord…dan zoeken ze onmiddellijk verder. En waarom? Omdat het kan! Je bent de enige niet. Voor jou, tien anderen.

Onderscheidend vermogen

Een onderscheidende website, aandacht voor details, sociale media integratie, vlotte en goede communicatie zijn ENORM belangrijk. Zichtbaarheid en beschikbaarheid. Het is uw onderneming en anno 2016 is uw E-identiteit iets waar goed over nagedacht moet worden. Mogelijke klanten kijken eerst op het internet, en als ze uw KMO online al niet kunnen vinden…dan nemen ze niet de moeite om fysiek langs te komen.

Eerste indruk is bepalend

86% van de Vlamingen zoeken eerst online voordat ze verder overwegen om een product of dienst aan te schaffen. Je website zorgt voor een eerste indruk, en die eerste indruk moet tellen. Is je website in elkaar gezet met oude technieken, gratis tools met allerlei reclame, niet overzichtelijk…dan laat dat een slechte indruk achter. Je website is je visitekaartje, je eerste ontmoeting met je klanten. Dit moet gewoon kloppen!

Maar dat kost toch enorm veel?

Imago-schade naar aanleiding van een slechte website, slechte reviews of slechte bereikbaarheid is velen malen duurder. Omdat jij niet op het internet zit, betekent niet dat potentiële kopers geen mening over je KMO hebben. Je website is een enorme goede maar ook goedkope manier om reclame te maken. Het is het uithangbord, je geloofwaardigheid, je professionele uitstraling!

De insteek van Praetoria-Consulting is eenvoudig. “Klein beginnen en langzaam uitbouwen”. We zorgen samen met u voor uw E-identiteit. Hoe dat werkt? Stuur ons simpelweg een e-mail en we nemen contact met u op. We zorgen voor een betaalbare website en integraties.